Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κειμενο για τα γεγονοτα της 6 Δεκεμβριου στο Αγρινιο
Στις 6/12, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μια μέρα που δεν αποτελεί μνημόσυνο, αλλά συνέχιση του δίκαιου αγώνα  ενάντια στην καταπίεση που ασκεί το κράτος σε όλους εμάς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-πορεία από περίπου 300 μαθητές-τριες, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε στις 10:30 με δυνατό παλμό και συνθήματα ενάντια σε αστυνομία και φασίστες, διασχίζοντας την Παπαστράτου και κάνοντας τον κύκλο μέχρι την πλατεία Χατζοπούλου, όπου υπήρξε ολιγόλεπτη στάση και εκεί αποφασίστηκε πως όσοι ήθελαν να συγκρουστούν ευθέως με τις κατασταλτικές-δολοφονικές δυνάμεις της αστυνομίας θα συνέχιζαν ευθεία, ενώ όσοι δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να συγκρουστούν θα οδηγούνταν στην πλατεία Δημάδη από όπου ξεκίνησε η πορεία,κρατώντας το πανό. Έτσι, η συντριπτική πλειψηφία των μαθητών αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά απέναντι στον κοινό εχθρό,αυτόν που μοιράζει σφαίρες σε ανήλικα παιδιά και βασανίζει νέους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Στη διαδρομή εντοπίστηκε "πολίτης", όπως αποκαλούν τα ΜΜΕ που τραβούσε κρυφά με την κάμερά του, εμείς τον λέμε ρουφιάνο μιας και γνωστό σε όλους μας είναι ότι το υλικό παραδίδεται σε αστυνομία και δημοσιογράφους έναντι αμοιβής. Στη συνέχεια υπήρξε επίθεση από "κουκουλοφόρους", "κρανοφόρους" με πέτρες και μολότωφ στην ομάδα ΔΙΑΣ. "Κρανοφόροι" και " κουκουλοφόροι", όπως αρέσκονται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τους οργισμένους νεολαίους, μη μπορώντας να κατανοήσουν ότι τα παιδιά, οι πιτσιρικάδες, φτιάχνουν και επιτίθονται με οτιδήποτε, ώστε να διασώσουν το μέλλον τους, ένα μέλλον για το οποίο το κράτος και τα βολεμένα τσιράκια του δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.
Μετά από την σύγκρουση στο συντριβάνι, ΟΠΚΕ μας κυνήγησαν πετώντας χημικά μέσα στον κόσμο, όπου κυκλοφορούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, προκαλώντας λιποθυμίες και την οργή του κόσμου απέναντι στους παρασημοφορεμένους δολοφόνους. Το πλήθος έσπασε στα δύο με τους μισούς να κατευθύνονται προς Χατζοπούλου και τους άλλους μισούς Δημάδη.
Στη Χατζοπύλου υπήρξε κυνηγητό των μαθητών από διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ αστυνομικός έβγαλε όπλο για να μας εκφοβίσει, όμως η κατακραυγή του κόσμου τον έκανε να μαζευτεί πριν τις μαζέψει. Το δεύτερο κομμάτι που ήταν στη Δημάδη περίμενε το υπόλοιπο κομμάτι που κυνηγούνταν από τα ΜΑΤ, έχοντας προετοιμαστεί για νέα επίθεση. Αφού συγκεντρώθηκε όλο το σώμα της πορείας στη Δημάδη, τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, μαζί με τους καψαλισμένους ΔΙΑΣ επιχείρησαν την κύκλωση των μαθητών εντός της πλατείας, χρησιμοποιώντας χημικά. Οι σκυλιασμένοι ΔΙΑΣ έβριζαν και απειλούσαν μπροστά στα μάτια των πολιτών, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο. Από την μεριά μας ένα σύνθημα είναι αρκετό:
"Τρία γουρουνάκια αρπάξανε φωτιά, φασίστες κουφάλες έχετε σειρά".

                                                                                         Μαθητές-Μαθήτριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου